Την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2023, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Πολωνίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του Ομίλου Model United Nations στο μαθητικό συνέδριο που διοργανώνεται από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία στην Πάτρα, και στο οποίο συνέδριο κάποιοι από τους μαθητές μας θα εκπροσωπήσουν την χώρα της Πολωνίας. Ο κ. Πρέσβης συζήτησε με τους μαθητές/τριες τα θέματα που θα κληθούν να επιλύσουν στο συνέδριο και μοιράστηκε μαζί τους την εμπειρία του στις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία

Επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Πολωνίας στο σχολείο μας

Όμιλος ΜUN

 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

ΕΠΑΙΝΟΣ

 

CamScanner 2023-11-24 12.24

Στις 23 Νοεμβρίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε με πέντε μαθητές/τριες από την Γ’ τάξη στον επίσημο Διαγωνισμό Μετάφρασης που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές/τριες  μας κλήθηκαν να μεταφράσουν ένα κείμενο σε γλώσσα της επιλογής τους μέσα σε 2 ώρες. Ήταν μια απολαυστική και ταυτόχρονα δημιουργική για τους συμμετέχοντες. Τον Φεβρουάριο αναμένονται τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, όπου ο νικητής από κάθε χώρα θα παραστεί στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες με τα έξοδα μετακίνησης καλυμμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

  • Νίκη Αποστολοπούλου
  • Τίμος Βαμβάκος
  • Ίρις Ντολλάνι
  • Διονυσία Παπαβαρσάμη
  • Ιωάννα Φρατζή

 

   προσκληση_page-0001

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11/2023 και ώρα 11.00
ο Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλεί με χαρά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, προκειμένου να παρακολουθήσετε μία ενημέρωση με θέμα: «Εποχικές λοιμώξεις του αναπνευστικού. Πότε έχει νόημα η λήψη αντιβιοτικών» από τη Βιολόγο εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Παυλίνα Κουτσοκώστα σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ κ. Ουρανία Τσιτσιλώνη.

20231103_075420 (1)

Μετά από προετοιμασία των μαθητών/τριών του Ομίλου Μodel United Nations (MUN), ομάδα δέκα μαθητών/τριών συμμετείχαν στο μαθητικό συνέδριο MUN στα Αρσάκεια Σχολεία Πάτρας , από τις 2 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2023. Οι μαθητές/τριες μας συμμετείχαν πολύ ενεργά στις ομάδες εργασίας της Επιτροπής για την οποία προετοιμάστηκαν, παρουσιάζοντας τις θέσεις της χώρας που εκπροσωπούσαν και εξασκώντας τις δεξιότητες λόγου αντίλογου (debate) προκειμένου να πείσουν το ακροατήριο για τις λύσεις που κατέθεσε η συμμαχία τους στα διεθνή θέματα που τους απασχολούσαν. Εξαιρετική η συμμετοχή τους και η απόδοσή τους στην τριήμερη αυτή διαδικασία. Υπεύθυνη καθηγήτρια, Κωστοπούλου Ελένη, Αγγλική Φιλολογίας.

Χωρίς τίτλο

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στο δίκτυο σχολείων «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης (ΣΗ.ΜΑ.-Α.Ε.Π.)» και της υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων από τις καθηγήτριες του σχολείου μας, κ. Αννίνου Ευγενία και κ. Κωστοπούλου Ελένη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.). Περισσότερα..

Γιορτή για το Πολυτεχνείο

εικόνα_Viber_2023-11-19_22-15-05-922   εικόνα_Viber_2023-11-19_22-05-19-230