8ο Λύκειο Αμαρουσίου

Το σχολείο μας !

8ο Λύκειο Αμαρουσίου

 Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων

Για τους μαθητές που πρόκειται να εξεταστούν πανελλαδικά στα ακόλουθα ειδικά μαθήματα :1. Ελεύθερο Σχέδιο2. Γραμμικό Σχέδιο
3. Γαλλικά4. Γερμανικά5. Ιταλικά6.Ισπανικά7. Αρμονία, Ακουστική ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση

θα προσφερθεί, εφόσον το επιθυμούν ενισχυτική διδασκαλία. Όσοι ενδιαφέρεστε πρέπει να υποβάλετε σχετική υπεύθυνη δήλωση

Έντυπο Δήλωσης

ΦΕΚ

 

Υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021

τετραδιο

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ 2021

ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

 

Δείτε την εγκύκλιο και τα απαραίτητα υποδείγματα και οδηγίες για την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021, ΜΟΝΟ για μαθητές. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση- Δήλωση σε επόμενο στάδιο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η προθεσμία υποβολής από τους μαθητές με mail προς το Λύκειο είναι  25-30 Νοεμβρίου 2020 .

Οι Αιτήσεις -Δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά στη διεύθυνση mail@8lyk-amarous.att.sch.gr

Παρακαλούμε μεριμνήστε για την έγκαιρη υποβολή

Παροχή προσωπικών λογαριασμών μαθητών από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δείτε την εγκύκλιο...

Λειτουργία Γενικού Λυκείου Σχ.Έτους 19-20

Αναλυτικά...

ΩΠ Γενικού Λυκείου-Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Σχ.Έτους 19-20

Αναλυτικά...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ 8ου ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELMA “Hacking Hate” για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους στο Διαδίκτυο: ένα ταξίδι της Ρώμη.

Η ομάδα μαθητών της Α’ Λυκείου “Hate-less” και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ευ. Αννίνου, φιλόλογος – γλωσσολόγος, ξεκίνησαν να εργάζονται στο πρόγραμμα τον Νοέμβριο του 2018, συνθέτοντας και καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση κρουσμάτων ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο. Τον Φεβρουάριο 2019 η παρουσίαση της δημιουργικής αλλά και ρεαλιστικής προσέγγισης στο θέμα τούς χάρισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Selma Hackathon, που πέρα από την ηθική ικανοποίηση συνοδευόταν και από ένα τριήμερο ταξίδι στην «αιώνια πόλη»!

Η καθηγήτρια κ. Ευ. Αννίνου παρουσίασε στην Ημερίδα «Αριάδνη – Safer Internet» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών την εργαλειοθήκη του SELMA που στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης και της ψηφιακής επίγνωσης. Επιπλέον, διενήργησε πειραματική εφαρμογή των δραστηριοτήτων του Selma Toolkit σε ομάδα εστίασης (focus group) μαθητών και μαθητριών του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχοντας στην έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλ. Κυριακού».

Τον Απρίλιο 2019 η ομάδα του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου παρουσίασε τις προτάσεις της στο 12ο State of the Art Σεμινάριο στην Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο και επαινέθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Andrew Williams.

Έτσι, το ταξίδι της ομάδας στην Ρώμη με την συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ευ. Αννίνου, καθώς και της κ. Αντ. Παπατριανταφύλλου από την Γραμματεία Δ/νσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παιδείας Ομογενών του Υπυργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  ήλθε ως επιστέγασμα μιας μακράς και γόνιμης προσπάθειας ανάδειξης της σημασίας καταπολέμησης της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο, με στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των εφήβων.

Η γενναιόδωρη υλική και ηθική υποστήριξη της αριστείας εκ μέρους της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και υπεύθυνης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Α. Τσίτσικα, καθώς και του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κ. Κυτέα, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την υλοποίηση του ταξιδιού. Κύριος στόχος του ταξιδιού ήταν η σύνδεση των ερεθισμάτων που προσέφερε η περιήγηση με τις παραμέτρους που άπτονται της ρητορικής του μίσους, όπως τα θέματα της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και των διακρίσεων, για την δημιουργία ενός βίντεο που θα αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του προγράμματος.  Ήταν μία μοναδική δια-μορφωτική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους.

p1 p2

Συμμετοχή μαθητών 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στην Ημερίδα Ανακύκλωσης

IMG_20190329_115958                                     IMG_20190329_115931

Οι μαθητές μας, της Β΄Λυκείου

Ανδρίτσου Δέσποινα

Δέδε Ελένη

Δήμα Ειρήνη

Μπορουλέα Βασίλης &

Χριστοφοράτου Άννα-Μαρία ,

συμμετείχαν στη μαθητική ημερίδα <<Όσο ζω, ανακυκλώνω όσο ανακυκλώνω ζω>>, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 29 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Παυλίνα Κουτσοκώστα

Δείτε το βίντεο

 Πρόγραμμα «Μαθαίνω πως να προσφέρω Πρώτες Βοήθειες»

Τη χρονιά που μας πέρασε, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με θέμα «Μαθαίνω πως να προσφέρω Πρώτες Βοήθειες». Το συντονισμό του προγράμματος είχαν οι εκπαιδευτικοί  Παυλίνα Κουτσοκώστα και Γιώργος Γιαννίτσας και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος , τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και δημιούργησαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Βασικές συμβουλές- οδηγίες για γονείς και παιδιά».  Το φυλλάδιο είναι σε εκτυπώσιμη μορφή και αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ή ακόμη και στο αυτοκίνητο.

Δείτε το φυλλάδιο:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

πβ

 

              

Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του Δήμου Αμαρουσίου, η θεατρική ομάδα του 8ου Λυκείου Αμαρουσίου με την επιμέλεια της φιλολόγου κ. Ευγενίας Αννίνου παρουσιάζει την παράσταση

Έξι σφηνάκια ΤΣΕΧΩΦ, παρακαλώ!  

Έξι ιστορίες που έχουν ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο μεταφέρονται επί σκηνής την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Νεανικό Στέκι του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου.

Τα νεανικά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ έφτασαν από την τσαρική Ρωσία των τελών του 19ου αιώνα στο Broadway της δεκαετίας του 1970, διασκευασμένα από τον Neil Simon  με τίτλο “The good doctor” . Από την Νέα Υόρκη η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα της δεκαετίας του 1990 σε μετάφραση της Ελένης Ράντου με τίτλο “Βότκα μολότοφ”. Η δική μας προσέγγιση υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Ντάσκα και την σκηνογραφική επιμέλεια της Κικής Μπαρμπαβασίλογλου ελπίζουμε να αποδώσει την σατιρική διάθεση αλλά και την τρυφερή ματιά με την οποία ο σπουδαίος δραματουργός αντιμετώπισε τον άνθρωπο!

 

unnamed

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ώρα 13.00′, θα τελεστούν στο σχολείο μας τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Λυκείου.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων καλούν τους γονείς των μαθητών του σχολείου αλλά και παλαιούς μαθητές, αποφοίτους πλέον, να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Έχουν προσκληθεί επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Β’Αθήνας, εκδότες και δωρητές βιβλίων.

                            ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  1. «Θεατρική Παιδαγωγία»: ένα πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο την προώθηση της θεατρικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιστέγασμα το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που θα πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Απριλίου 2018 στη Νεανική Εστία Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο.

Η θεατρική ομάδα του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου και η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευγενία Αννίνου θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου την παράσταση με τίτλο «Κοινός Λόγος – Ένα θεατρικό ταξίδι στην ιστορία της Σμύρνης».

Περισσότερα στις σελίδες μας 8η Ώρα στο Facebook:

https://www.facebook.com/jennyanninou/

 

  1. «Διδάσκοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»: ένα πρόγραμμα που διοργανώνει το Science View με την Παιδαγωγική Υποστήριξη του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφία, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το 8ο ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχει με την παράσταση «Από τις ιστορίες στην Ιστορία» που ετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ευγενίας Αννίνου, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 17.30 στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη.

Περισσότερα στη σελίδα μας «Η Ιστορία μέσα από το Θέατρο» στο Facebook:

https://www.facebook.com/%CE%97-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-213875739380285/

 

Σχολικό έτος 2020-2021

 Τo μπαλκόνι της τάξης μας!

Εφαρμογή padlet μαθητών Β’ τάξης

fetch

Πληροφορίες, σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες,  βιβλιοπαρουσιάσεις, και παρουσιάσεις θεατρικών έργων, ταινιών, έργων τέχνης, σχετικά με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, εξ αφορμής της ενότητας για τον Ιουδαϊσμό στο μάθημα των Θρησκευτικών

 

Ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με οδηγίες προς ανηλίκους για προστασία στο διαδίκτυο,από την σεξουαλική κακοποίηση και προς τους πολίτες για αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας

Φυλλάδιο 1

Φυλλάδιο 2

Φυλλάδιο 3

Φυλλάδιο 4

Κανονισμός Λειτουργίας του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου

Δείτε τον

Oδηγός Λυκείου 2016 - 2017

Δείτε τον

Πανελλήνιες Εξετάσεις

panellinies
Δείτε τις ανακοινώσεις
Δείτε
 

Εορτασμός ημέρας ασφαλούς διαδικτύου στο σχολείο μας !

sid2015  FullSizeRender Δείτε τις δράσεις μας ….

H ώρα του Κώδικα

Το σχολείο μας συμμετείχε  στην “Ώρα του Κώδικα“, την εναλλακτική πρόταση γνωριμίας των μαθητών με την επιστήμη των υπολογιστών, που τους εισάγει στα “μυστικά” του κώδικα προγράμματος, με παιγνιώδη τρόπο περισσότερα…
Ανακοινώσεις

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 8ου ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μετά από γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και
Κοινωνικής Μέριμνας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Β΄Αθήνας αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του 8ου
ΓΕΛ Αμαρουσίου από τις 30-09-2020 έως και 12-10-2020, βάσει του
πρωτοκόλλου διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19
στις σχολικές μονάδες. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

>Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8.30 π.μ

 

Νέα
Χρήσιμα
Forecast Marousi