8ο Λύκειο Αμαρουσίου

Το σχολείο μας !

8ο Λύκειο Αμαρουσίου

new_icon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ 8ου ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELMA “Hacking Hate” για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους στο Διαδίκτυο: ένα ταξίδι της Ρώμη.

Η ομάδα μαθητών της Α’ Λυκείου “Hate-less” και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ευ. Αννίνου, φιλόλογος – γλωσσολόγος, ξεκίνησαν να εργάζονται στο πρόγραμμα τον Νοέμβριο του 2018, συνθέτοντας και καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση κρουσμάτων ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο. Τον Φεβρουάριο 2019 η παρουσίαση της δημιουργικής αλλά και ρεαλιστικής προσέγγισης στο θέμα τούς χάρισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Selma Hackathon, που πέρα από την ηθική ικανοποίηση συνοδευόταν και από ένα τριήμερο ταξίδι στην «αιώνια πόλη»!

Η καθηγήτρια κ. Ευ. Αννίνου παρουσίασε στην Ημερίδα «Αριάδνη – Safer Internet» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών την εργαλειοθήκη του SELMA που στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης και της ψηφιακής επίγνωσης. Επιπλέον, διενήργησε πειραματική εφαρμογή των δραστηριοτήτων του Selma Toolkit σε ομάδα εστίασης (focus group) μαθητών και μαθητριών του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχοντας στην έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλ. Κυριακού».

Τον Απρίλιο 2019 η ομάδα του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου παρουσίασε τις προτάσεις της στο 12ο State of the Art Σεμινάριο στην Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο και επαινέθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Andrew Williams.

Έτσι, το ταξίδι της ομάδας στην Ρώμη με την συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ευ. Αννίνου, καθώς και της κ. Αντ. Παπατριανταφύλλου από την Γραμματεία Δ/νσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παιδείας Ομογενών του Υπυργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  ήλθε ως επιστέγασμα μιας μακράς και γόνιμης προσπάθειας ανάδειξης της σημασίας καταπολέμησης της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο, με στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των εφήβων.

Η γενναιόδωρη υλική και ηθική υποστήριξη της αριστείας εκ μέρους της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και υπεύθυνης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Α. Τσίτσικα, καθώς και του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κ. Κυτέα, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την υλοποίηση του ταξιδιού. Κύριος στόχος του ταξιδιού ήταν η σύνδεση των ερεθισμάτων που προσέφερε η περιήγηση με τις παραμέτρους που άπτονται της ρητορικής του μίσους, όπως τα θέματα της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και των διακρίσεων, για την δημιουργία ενός βίντεο που θα αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του προγράμματος.  Ήταν μία μοναδική δια-μορφωτική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους.

p1 p2

 

Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019 ξεκινούν από την Παρασκευή 21-6-2019 και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 15-7-2019.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Δευτέρα 15-7-2019. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Συμμετοχή μαθητών 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στην Ημερίδα Ανακύκλωσης

IMG_20190329_115958                                     IMG_20190329_115931

Οι μαθητές μας, της Β΄Λυκείου

Ανδρίτσου Δέσποινα

Δέδε Ελένη

Δήμα Ειρήνη

Μπορουλέα Βασίλης &

Χριστοφοράτου Άννα-Μαρία ,

συμμετείχαν στη μαθητική ημερίδα <<Όσο ζω, ανακυκλώνω όσο ανακυκλώνω ζω>>, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 29 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Παυλίνα Κουτσοκώστα

Δείτε το βίντεο

 Πρόγραμμα «Μαθαίνω πως να προσφέρω Πρώτες Βοήθειες»

Τη χρονιά που μας πέρασε, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με θέμα «Μαθαίνω πως να προσφέρω Πρώτες Βοήθειες». Το συντονισμό του προγράμματος είχαν οι εκπαιδευτικοί  Παυλίνα Κουτσοκώστα και Γιώργος Γιαννίτσας και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος , τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και δημιούργησαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Βασικές συμβουλές- οδηγίες για γονείς και παιδιά».  Το φυλλάδιο είναι σε εκτυπώσιμη μορφή και αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ή ακόμη και στο αυτοκίνητο.

Δείτε το φυλλάδιο:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

πβ

 

                e-eggrafes

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool.

Στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ του Δήμου Αμαρουσίου, η θεατρική ομάδα του 8ου Λυκείου Αμαρουσίου με την επιμέλεια της φιλολόγου κ. Ευγενίας Αννίνου παρουσιάζει την παράσταση

Έξι σφηνάκια ΤΣΕΧΩΦ, παρακαλώ!  

Έξι ιστορίες που έχουν ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο μεταφέρονται επί σκηνής την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Νεανικό Στέκι του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου.

Τα νεανικά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ έφτασαν από την τσαρική Ρωσία των τελών του 19ου αιώνα στο Broadway της δεκαετίας του 1970, διασκευασμένα από τον Neil Simon  με τίτλο “The good doctor” . Από την Νέα Υόρκη η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα της δεκαετίας του 1990 σε μετάφραση της Ελένης Ράντου με τίτλο “Βότκα μολότοφ”. Η δική μας προσέγγιση υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Ντάσκα και την σκηνογραφική επιμέλεια της Κικής Μπαρμπαβασίλογλου ελπίζουμε να αποδώσει την σατιρική διάθεση αλλά και την τρυφερή ματιά με την οποία ο σπουδαίος δραματουργός αντιμετώπισε τον άνθρωπο!

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2019

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

 

unnamed

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ώρα 13.00′, θα τελεστούν στο σχολείο μας τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Λυκείου.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων καλούν τους γονείς των μαθητών του σχολείου αλλά και παλαιούς μαθητές, αποφοίτους πλέον, να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Έχουν προσκληθεί επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Β’Αθήνας, εκδότες και δωρητές βιβλίων.

Λειτουργία Γενικού Λυκείου Σχ.Έτους 18-19

Αναλυτικά...

Την Τετάρτη 14-11-2018 και ώρα 5:30 μμ θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, μαθητών της Γ’Λυκείου με θέμα την πολυήμερη εκδρομή.

Στις 6:30μμ θα γίνει η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων μαθητών όλων των τάξεων, σχετικά με το νέο πλαίσιο που αφορά τις απουσίες καθώς και τις αλλαγές στις ενδοσχολικές εξετάσεις στο λύκειο.

Στη συγκέντρωση θα βρίσκονται για ενημέρωση οι καθηγητές του σχολείου

                            ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  1. «Θεατρική Παιδαγωγία»: ένα πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου με στόχο την προώθηση της θεατρικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιστέγασμα το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που θα πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Απριλίου 2018 στη Νεανική Εστία Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο.

Η θεατρική ομάδα του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου και η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ευγενία Αννίνου θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου την παράσταση με τίτλο «Κοινός Λόγος – Ένα θεατρικό ταξίδι στην ιστορία της Σμύρνης».

Περισσότερα στις σελίδες μας 8η Ώρα στο Facebook:

https://www.facebook.com/jennyanninou/

 

  1. «Διδάσκοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»: ένα πρόγραμμα που διοργανώνει το Science View με την Παιδαγωγική Υποστήριξη του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφία, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το 8ο ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχει με την παράσταση «Από τις ιστορίες στην Ιστορία» που ετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ευγενίας Αννίνου, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 17.30 στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη.

Περισσότερα στη σελίδα μας «Η Ιστορία μέσα από το Θέατρο» στο Facebook:

https://www.facebook.com/%CE%97-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%98%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-213875739380285/

 

file

> Το σχολείο μας τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα 8.30-13.30 (ΕΚΤΟΣ Δευτέρας 8/7/2019)

  e-eggrafes 

> Οι εγγραφές θα συνεχιστούν για τους μαθητές που δεν έχουν πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική εγγραφή τους από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο. Τηλέφωνο του helpdesk της εφαρμογής e-eggrafes 2103443911

>Δίνεται παράταση για τη Β’ φάση εγγραφών για ΓΕΛ μέχρι τη Δευτέρα 01/07 και ώρα 23.59

>Το σχολείο θα είναι ανοικτό από τις 8.30 έως και τις 13.30 για την υποστήριξη των μηχανογραφικών δελτίων τις εξής μέρες: Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, Τρίτη 9 Ιουλίου 2019,Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σχολική χρονιά 2018- 2019

> Tα Απολυτήρια θα επιδοθούν την Τετάρτη 26/6/2019

>Οι βαθμοί της Α΄και Β΄Λυκείου θα επιδοθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

> Δείτε το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ημερολογιο

> Από το Υπουργείο Παιδείας καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2019.   Αναλυτικότερα…

τετραδιο

>Πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης της Α’ και Β’ τάξης του 8ου  Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου στην Θεσσαλονίκη  από 12-04-2019 μέxρι και 15-04-2019. Περισσότερα…

>Οι ΕΛΕΓΧΟΙ Α΄τετραμήνου θα δοθούν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.30

> Σύμφωνα με νεότερη απόφαση, το σχολείο αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνει κλειστό

>Tο σχολείο την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 θα λειτουργήσει από τις 10.00 π.μ

> Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό  την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 λόγω της χιονόπτωσης και εκδήλωσης παγετού

>Από την Παρασκευή 7/12/2018 μέχρι και την Πέμπτη 13/12/2018, λόγω της πολυήμερης εκδρομής της Γ΄τάξης, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων για την Α΄και Β΄τάξη καθώς και οι ώρες που οι εκπαιδευτικοί δέχονται τους γονείς τροποποιούνται.

>Οι καθηγητές δέχονται τους γονείς σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα

>Tην Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με το πρόγραμμα που έχει δοθεί. Οι αθλητικές δραστηριότητες αναβάλλονται. Θα ορισθεί νέα ημερομηνία.

>Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω κακοκαιρίας.

>Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.30 π.μ

 

 

 

 

 

Κανονισμός Λειτουργίας του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου

Δείτε τον

Oδηγός Λυκείου 2016 - 2017

Δείτε τον

Πανελλήνιες Εξετάσεις

panellinies
Δείτε τις ανακοινώσεις
Δείτε
 

Εορτασμός ημέρας ασφαλούς διαδικτύου στο σχολείο μας !

sid2015  FullSizeRender Δείτε τις δράσεις μας ….

H ώρα του Κώδικα

Το σχολείο μας συμμετείχε  στην “Ώρα του Κώδικα“, την εναλλακτική πρόταση γνωριμίας των μαθητών με την επιστήμη των υπολογιστών, που τους εισάγει στα “μυστικά” του κώδικα προγράμματος, με παιγνιώδη τρόπο περισσότερα…
Νέα
Χρήσιμα
Forecast Marousi